Acest website utilizeaza cookies. Te rugam sa-ti setezi preferintele.


Preferinte cookies Accepta
profile image

Iulia - Elena JURCA - SIMINA

Medic Specialist Genetica medicala

 A ajutat 10 pacienti
profile image

Pret Evaluare Online

Te rugam sa selectezi unul dintre serviciile oferite de catre medic:

Evaluare caz - 250 lei

Control - 150 lei

Evaluare de caz este prima consultație a unui caz medical

Control reprezinta următoarele consultații ale cazului în decurs de 3 luni

Zona consultatii

TIMISOARA, TIMIS

Domenii de interes

*Nota:

Timpul de raspuns pentru o evaluare prin Medicentrum este de

48 - 72 ore (zile lucratoare)

________________________________________________

Medicul va contacteaza intre orele:

10 – 19

__________________________________________________

Sunt medic specialist în pediatrie și genetică medicală, interesată în mod deosebit de patologia de cauze genetice la copil.

Experiența mea clinică are la bază fiziologia și patologia pediatrică, având în vedere faptul că majoritatea bolilor genetice au debut la vârste mici. Mi-am desfășurat ambele specializări la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, respectiv Centrul Regional de Genetică Medicală Timiș. În timpul rezidențiatului, am efectuat 1 an si 5 luni într-un centru de expertiză din Franța. Aceste formări mi-au oferit oportunitățile de a învăța în două sisteme medicale diferite atât în abordări, cât și în resurse.

Practica clinică de diagnostic și gestionare a bolii genetice este o arie în expansiune și în evoluție ce necesită o abordare multidisciplinară, de cele mai multe ori, coordonată de către medicul genetician clinician.

Mă ocup de diagnosticul clinic, orientarea spre investigații, atât generale-de rutină, cât și specifice-genetice și de interpretarea acestora în contextul unic al pacientului pediatric/adult. Ofer consiliere genetică postdiagnostic (post testare) pentru pacient și familia acestuia, informații și orientare pentru urmărirea periodică, particulară pentru fiecare tip de boală și pentru fiecare pacient, accesibilitatea la tratament și opțiunile reproductive, de diagnostic prenatal sau preconcepțional.

Specializari/certificari

2017- Medic specialist pediatrie- Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, Clinica Pediatrie III + un stagiu de detașare de 1 an si 5 luni în Franța, în Centrul de Expertiză pentru Boala Fabry, Pseudoxantoma Elasticum și Alte Boli ale Țesutului Conjunctiv din cadrul Spitalului Universitar „Raymond Poincare” din Garches, APHP Paris și al Universității Versailles - St Quentin en Yvelines, Montigny.

2020- Medic specialist genetică medicală- Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Timișoara, respectiv Centrul Regional de Genetică Medicală Timiș.

2020- Doctor in medicina cu teza “Strategii de evaluare ale patologiei genetice corelate progresului tehnologic și informatic” în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, coordonator Prof. Dr. Maria Puiu.

Cursuri postuniversitare/perfecționare:

2010- The course of “Interdisciplinary approach of genetic rare diseases”, Timisoara, Romania

2013- The 7th German-Romanian Genetics Course: “Medical genetics, today”, Oradea, Romania

2017- „Personalized genomics in Pediatric Nephrology: from the lab bench to the bedside”- IPNA teaching course, Bucharest, Romania

2018- ICGEB Workshop on "Next Generation Diagnostics", Skopje, Republic of Macedonia

2018- Manchester Dysmorphology Course, Nowgen Centre, Manchester, UK

+ anual Conferința Europeană și cea Națională de Genetică Medicală